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Registros recuperados : 11 | |
3. | | RIBEIRO, A. K. dos S.; LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M.; SILVA-MATOS, R. R. S. da; SANTOS, L. T. da S.; PARENTE, A. G. Fenologia e frutificação efetiva da macieira Condessa no Vale do São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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4. | | RIBEIRO, A. K. dos S.; LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M.; SILVA-MATOS, R. R. S. da; SANTOS, L. T. da S.; SANTOS, R. E. P. dos. Caracterização fenológica e determinação da frutificação efetiva da ameixeira Reubennel no Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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8. | | SANTOS, L. T. da S.; LIMA, M. A. C. de; TRINDADE, D. C. G. da; SANTOS, L. de S.; MAIA, J. D. G. Alterações na textura da uva BRS Isis em diferentes pontos de colheita e durante o armazenamento. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 9., 2014, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2014. p. 291-296. (Embrapa Semiárido. Documentos, 261). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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9. | | SANTOS, L. T. da S.; LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M.; SILVA-MATOS, R. R. S. da; RIBEIRO, A. K. dos S.; PARENTE, A. G. Inibidores de crescimento para a macieira (Malus domestica) da cv. Eva no Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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10. | | SANTOS, L. T. da S.; LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M.; SILVA-MATOS, R. R. S. da; RIBEIRO, A. K. dos S.; SANTOS, R. E. P. dos. Caracterização fenologica da cultivar de pereira Housui em Petrolina - PE. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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11. | | SANTOS, L. T. da S.; NASCIMENTO, D. S. P.; COSTA, J. P. D.; FÉLIX. D. T.; BIASOTO, A. C. T.; LIMA, M. A. C. de. Caracterização química e potencial antioxidante de vinhos tintos em diferentes safras no Semiárido. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 1., 2016, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 45-46. (Embrapa Semiárido. Documentos, 274). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 11 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
02/08/2017 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ALMEIDA, V. M.; LUZ, G. A.; MARTINS, P. P.; GOMES, M. F. C.; COSTA, M. F.; LIMA, P. S. da C.; VALENTE, S. E. S. |
Afiliação: |
UFPI; UFPI; UFPI; UFPI; UFPI; PAULO SARMANHO DA COSTA LIMA, CPAMN; UFPI. |
Título: |
Comparison of eight methods to isolate genomic DNA from Hancornia speciosa. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v.16, n. 3: gmr16039724, 2017. |
Páginas: |
7 p. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.4238/gmr16039724 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Mangabeira (Hancornia speciosa) is a native fruit tree found mainly in the Cerrado biome and shows great economic potential due to its multiple uses; the fruits are used in agriculture, are important as a food resource, and can be consumed in natura or processed. Due to a reduction in the area of ecosystems where it occurs, mangabeira is threatened by genetic erosion in Brazil. The characterization of the genetic diversity of plants can provide the basis for strategies to protect and conserve endangered populations, like mangabeira. This study aimed to compare eight DNA extraction methods in mangabeira because the key to success is the use of a pure genomic DNA for the characterization of genetic diversity in molecular biology techniques. The quality and concentration of DNA were revealed by agarose gel electrophoresis. Polymerase chain reaction amplifications were successfully by extractions using two commercial purification kits and by the method proposed by Khanuja et al. (1999), which produced sufficient genomic DNA of good quality from leaves of H. speciosa to perform techniques involving molecular biology. The protocol described by Khanuja et al. (1999) is less expensive when compared to the commercial purification kits. |
Palavras-Chave: |
DNA isolation; Isolamento do DNA; Mangabeira; Reação em cadeia da polimerase. |
Thesaurus NAL: |
polymerase chain reaction. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162322/1/ArtigoPauloSarmanhoGMRJul2017.pdf
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Marc: |
LEADER 02098naa a2200277 a 4500 001 2073486 005 2022-05-17 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.4238/gmr16039724$2DOI 100 1 $aALMEIDA, V. M. 245 $aComparison of eight methods to isolate genomic DNA from Hancornia speciosa.$h[electronic resource] 260 $c2017 300 $a7 p. 520 $aMangabeira (Hancornia speciosa) is a native fruit tree found mainly in the Cerrado biome and shows great economic potential due to its multiple uses; the fruits are used in agriculture, are important as a food resource, and can be consumed in natura or processed. Due to a reduction in the area of ecosystems where it occurs, mangabeira is threatened by genetic erosion in Brazil. The characterization of the genetic diversity of plants can provide the basis for strategies to protect and conserve endangered populations, like mangabeira. This study aimed to compare eight DNA extraction methods in mangabeira because the key to success is the use of a pure genomic DNA for the characterization of genetic diversity in molecular biology techniques. The quality and concentration of DNA were revealed by agarose gel electrophoresis. Polymerase chain reaction amplifications were successfully by extractions using two commercial purification kits and by the method proposed by Khanuja et al. (1999), which produced sufficient genomic DNA of good quality from leaves of H. speciosa to perform techniques involving molecular biology. The protocol described by Khanuja et al. (1999) is less expensive when compared to the commercial purification kits. 650 $apolymerase chain reaction 653 $aDNA isolation 653 $aIsolamento do DNA 653 $aMangabeira 653 $aReação em cadeia da polimerase 700 1 $aLUZ, G. A. 700 1 $aMARTINS, P. P. 700 1 $aGOMES, M. F. C. 700 1 $aCOSTA, M. F. 700 1 $aLIMA, P. S. da C. 700 1 $aVALENTE, S. E. S. 773 $tGenetics and Molecular Research, Ribeirão Preto$gv.16, n. 3: gmr16039724, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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